Produkcja i sprzedaż syropu malinowego

Kategoria: Syropy

Prowadzimy gospodarstwo rolne, w którym uprawiamy wiele gatunków malin, od odmian wiosennych po wczesnojesienne, dzięki temu przez cały sezon zbieramy z krzaków dojrzałe owoce, które następnie przerabiamy na soki i syropy. Syrop malinowy jest słodszy niż sok, a to za sprawą cukru, który jest jedynym składnikiem dodanym przez nas przed procesem pasteryzacji w butelce.

Syrop malinowy to:

  • smaczny dodatek do wody, herbaty, deseru,
  • źródło witamin i minerałów,
  • produkt wspierający odporność,
  • źródło pektyn i garbników korzystnie wpływających na układ pokarmowy,

dodatkowo syrop pomaga w zwalczaniu infekcji. Warto mieć go w domu, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy trudno o wartościowe świeże owoce. Postaw na naturalną alternatywę i prosty skład.