Produkcja i sprzedaż syropu malinowego
Kategoria: Syropy
Prowadzimy gospodarstwo rolne, w którym uprawiamy wiele gatunków malin, od odmian wiosennych po wczesnojesienne, dzięki temu przez cały sezon zbieramy z krzaków dojrzałe owoce, które następnie przerabiamy na soki i syropy. Syrop malinowy jest słodszy niż sok, a to za sprawą cukru, który jest jedynym składnikiem dodanym przez nas przed procesem pasteryzacji w butelce.
Syrop malinowy to:
- smaczny dodatek do wody, herbaty, deseru,
- źródło witamin i minerałów,
- produkt wspierający odporność,
- źródło pektyn i garbników korzystnie wpływających na układ pokarmowy,
dodatkowo syrop pomaga w zwalczaniu infekcji. Warto mieć go w domu, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy trudno o wartościowe świeże owoce. Postaw na naturalną alternatywę i prosty skład.