Stuprocentowe soki z polskich owoców i warzyw

soki w butelkachZachęcamy do spróbowania stuprocentowych soków z polskich owoców i warzyw tłoczonych w naszym gospodarstwie. Zgłaszając się po nie do nas, masz pewność, że trafia do Ciebie produkt, którego powstawanie doglądaliśmy od samego początku. Soki są tłoczone w nowoczesnej maszynie niedługo po zbiorach, dzięki temu zachowują bogaty smak świeżych owoców. Do soków warzywnych dodaliśmy niewielką ilość słodkich malin, by wzmocnić ich smak i nadać mu przyjemnej kwaskowości. Warto sięgnąć po zdrową alternatywę dla słodkich napojów, które źle wpływają na funkcjonowanie układu pokarmowego człowieka. Nasze soki przeznaczone są dla każdego i wszyscy piją je ze smakiem, od małych dzieci po seniorów. Zapraszamy do zamawiania ich przez cały rok, a zwłaszcza w okresie jesienno zimowym, kiedy to brakuje w naszej diecie świeżych warzyw i owoców z kraju.

 

Wpływ pasteryzacji na składniki odżywcze soku

Wiedza o tym, że najwięcej minerałów i witamin mają soki wyciśnięte bezpośrednio przed spożyciem, jest powszechna, dlatego wiele osób zastanawia się, czy podczas pasteryzacji soki tracą witaminy i minerały i czy jest sens ich spożywania. Wpływ pasteryzacji na składniki odżywcze soku nie jest tak destrukcyjny, jak się może wydawać. Proces ten ma na celu unieszkodliwienie drobnoustrojów i bakterii znajdujących się w produkcie i zabezpieczenie go przed psuciem. Oczywiście niewielka część witamin i minerałów również znika podczas obróbki cieplnej, ale sok pozostaje bardzo wartościowy. Witaminy i składniki mineralne w nim zawarte są dobrze przyswajalne przez organizm. Poza tym jego smak sprawia, że pije się go z ogromną przyjemnością.